Jij geliefd Zij geliefd

Jij geliefd, Zij geliefd

Ken je zo’n moment, dat alles klopt, stroomt, dat je een beetje kan proeven van de liefde van God voor ons? Het zijn momenten, en misschien wel langer dan een moment. De heerlijkste plek om te zijn. Daar waar je niet anders kan dan uitdelen van wat je krijgt van onze Maker. In zo’n moment is ‘Jij geliefd, Zij geliefd’ ontstaan.

Een verlangen om uit te delen. In het klein, daar waar het stil is, daar waar een vragende hand om ontmoeting vraagt. Handen die verhalen vertellen en ontlokken, verhalen die verteld en gehoord mogen worden.

Wil jij ze horen?

In nederland is meer dan 50% van de ouderen eenzaam. Gemis van ontmoeting, meedoen en gezien worden.

“Als dit tijdelijk is, dan gaat het nog wel, maar als tijdelijk jaren worden, wordt het soms zo ondragelijk”. zo verteld mevrouw Rietveld van 94. “ik ben opgegroeid in een groot gezin, jong getrouwd en veel kinderen mogen krijgen. Deze kinderen wonen over het land verspreid, en hebben zelf drukke gezinnen. Ik ben niet meer zo makkelijk te been en het lukt me niet meer om even in de trein naar ze toe te gaan. Dat deed ik vroeger nog wel eens. Wat zou ik er naar verlangen om elke dag gewoon even een praatje te maken of even lekker naar buiten te gaan. Ik ben niet zo moeilijk hoor, kan ook nog wel eens een goede grap maken!”

Wat mevrouw Rietveld niet weet is dat ik daar af en toe heen ga om te onthaasten. De klok tikt voorspelbaar en de geur doet me denken aan vroeger. Zoveel dingen die ik in het leven nog mag ontdekken, kan ik al leren door haar verhalen heen. Heerlijk, ik hoef even niks, alleen maar er zijn. Nam ik hier maar wat vaker de tijd voor.

Er zijn meer mensen zoals mevrouw Rietveld. Hou jij ervan om iemand blij te maken? denk eens aan;

samen wandelen

thee drinken 

spelletjes doen

een goed gesprek

mee naar dokter of ziekenhuis bezoek

samen piano spelen

voorlezen

nagels lakken

 

Dit kan eenmalig of vaker, net waar jij je prettig bij voeld. Neem contact op via Pure-color@outlook.com en samen kijken we wat jij mag uitdelen en aan wie.